Okra's gesmoord met bacon en garnalen

INGREDIENTEN

  • 4 plakjes bacon
  • 125 g grote gepelde garnalen
  • peper en zout
  • 5-6 kleine okra’s (okers)
  • 1 kleine ui

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Bak de bacon goudbruin en knapperig in een hapjes- of kookpan met dikke bodem en neem de plakjes uit de pan.
  2. Bak de garnalen in het achtergebleven baconvet en bestrooi ze met zout (let op de bacon is zout) en peper naar smaak.
  3. Neem de garnalen ook uit de pan.
  4. Pel en snipper de ui.
  5. Snij de okra’s in ringetjes en voeg ze met de bacon, ui en circa 2 dl water aan de pan toe.
  6. Breng alles aan de kook, dek de pan af en smoor de okra’s in circa 10 minuten gaar.
  7. Neem het deksel van de pan, laat alles iets inkoken en roer de garnalen er op het laatst weer door.
  8. Laat deze even meewarmen.

Tip: lekker met rijst

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: