Koud: prei met Manchego kaas en olijven

INGREDIENTEN

  • 4 sneetjes Manchego kaas
  • 8 zwarte olijven
  • 2 staven prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 dl olijfolie
  • 0,1 dl witte wijnazijn
  • 1 takje peterselie
  • (versgemalen) peper en zout

 

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Vet de bakplaat van de oven goed in met olie.
  3. Maak de prei schoon, verwijder de bovenste harde bladeren en halveer de stengels in de lengte.
  4. Snijd de stengels in stukken van circa 4 cm lengte.
  5. Was de stengels grondig onder stromend water, laat ze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  6. Leg de stukken prei op een ingevette bakplaat.
  7. Schuif de bakplaat in de bovenste richel in de oven (circa 5 cm onder de hete grill) en grill de stukjes prei in 2-3 minuten goudbruin.
  8. Maak tussentijds de marinade.
  9. Doe de olijfolie, witte wijnazijn, zout, peper, fijn gehakt teentje knoflook en fijn geknipte peterselie in de keukenmachine of blender. Mix alles goed.
  10. Leg de nog warme preien in de marinade en dek de prei af met vershoudfolie en een goed passend plankje of deksel zodat de marinade goed in de prei kan trekken.
  11. Laat de prei helemaal afkoelen.
  12. Neem de preien uit de marinade en leg ze op een schaal.
  13. Garneer de preien met plakjes Manchego-kaas en met de gehalveerde zwarte olijven.
  14. Serveer de gemarineerde prei als voorgerecht of als onderdeel van een salade

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
manchego, kaas, olijven, olijf, zwart, prei Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: