Pasta pesto

INGREDIENTEN

  • 500 gr pasta (liefst volkorenpasta)
  • 1 aardappel in brunoise gesneden
  • 100 gr sperzieboontjes in brunoise gesneden

Voor de pesto :

  • +/- 50 basicilumblaadjes
  • 2 teentjes look 
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas 
  • 1 eetlepel pecorinokaas
  • +/- 50 gr pijnboomitten
  • olijfolie 
  • zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Doe de basilicum met de look en het zout in een vijzel en stamp alles fijn.
  2. Voeg er de pijnboompitten aan toe en verderpletten terwijl je er langzaam een straaltje olijfolie over giet.
  3. Voeg er tenslotte ook de kaas bij.
  4. Er moet een smeuïge saus ontstaan. De hoeveelheid olie hangt af van het absorptievermogen van de ingrediënten.
  5. Kook ondertussen de boontjes en de aardappelen in ruim gezouten water. Als de groenten bijna gaar zijn wordt de pasta eraan toegevoegd.
  6. Doe de pasta in een voorverwarmde schotel en giet de saus erover.
  7. Onmiddellijk serveren.


 

REACTIES :

Geschreven door Giorgio Hieri op 12/5/2010


Ik heb ene vraag: welke boontjes en aardapelen moet ik in die pasta nog doen? Dat is toch niet die originele recep? De pasta mag ook niet volkoren zijn, beter halfkoren. De pasta moet ook Trofie zijn maar die kan ik hier nergens niet vinden. Weten jullie waar ik die kan vinde? Ik zoek ook een goede vino Italiano voor bij pesto, hebben jullie een voorstel?



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: