Spaghetti met tomaten, basilicum en pecorinokaas

INGREDIENTEN

  • 400 gr spaghetti
  • 6 tomaten
  • 120 gr geraspte pecorino
  • verse basilicum
  • 2 teentjes look 
  • 6 lepels olijfolie  
  • eventueel gesneden pepers (pikante versie)
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak een kruisvormige insnijding onderaan de tomaten. Leg ze een half minuutje in kokend water. Pel ze en snijd in blokjes. Bestrooi ze met wat zout en laat ze ongeveer 15 minuten uitlekken in een vergiet.
  2. Was de basilicum, droog ze af en scheur of knip ze in kleine stukjes.
  3. Pel de look en haal de groene kern eruit.  
  4. Giet de tomaten af en meng ze met de basilicum, pecorino, look en pepers in een kom.
  5. Voeg beetje bij beetje 6 eetlepels olie toe. 
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water met wat olijfolie. 
  8. Giet af en schep over in voorverwarmde borden. 
  9. Schep op elke portie een grote lepel saus. 
  10. Onmiddellijk serveren met brood en wat extra kaas.


 

REACTIES :

Geschreven door sarah ttt op 18/3/2009


tis wel moeilijk te maken,maar wel zeer lekker



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: