Gamba's in een heerlijk tomatensausje

INGREDIENTEN

  • 24 gamba's
  • 2 dl olijfolie
  • 8 tomaten
  • 2 dl witte wijn
  • 1 bouillonblokje (bij voorkeur kruiden provencal)
  • peterselie
  • 2 sjalotten
  • 1 potje tomatenpuree
  • 1 citroen
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Spoel de gamba's en dep ze droog.
  2. Haal de tomaten uit hun jasje, ontpit ze en snijd ze in blokjes.
  3. Hak de sjalotten fijn en stoof ze in een kookpot.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit een minuut stoven.
  5. Voeg er de tomaten, bouillonblokje, citroensap en wijn bij en laat het geheel 5 minuten stoven.
  6. Ondertussen de gamba's bakken in olijfolie
  7. Kruid de gamba's met peper en zout.
  8. Meng het geheel en alles is gereed.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: