Warm: toast met champignons

INGREDIENTEN

  • 500 gr parijse champignons
  • 8 sneden dik gesneden wit brood
  • 1 sjalotje
  • 20 gr boter
  • roux: 25 gr bloem + 25 gr boter
  • geutje cognac
  • 1 dl (gevogelte)bouillon
  • 1 dl room
  • 1 eetlepel citroensap
  • (versgemalen) peper en zout
  • garnituur:   veldsla
                     2 tomaten

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de veldsla, doe ze in de slazwierder en laat ze drogen.
  2. Was de tomaten en snijd ze in schijfjes. 
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  4. Schil het sjalotje en snipper het fijn.
  5. Verhit de boter in een pan en laat het sjalotje hierin glazig worden.
  6. Voeg er vervolgens de champignons aan toe en laat gedurende 6 minuten goed stoven.
  7. Haal de champignons uit de pan en voeg er de boter van de roux aan toe.
  8. Voeg er de bloem al roerend met een garde aan toe wanneer de boter voldoende gesmolten is. Laat het geheel nog een minuut goed binden.
  9. Blus met een geutje cognac en bevochtig de pan geleidelijk aan met de bouillon en de room totdat de saus goed gebonden is.
  10. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
  11. Voeg de gestoofde champignons terug toe aan de saus.
  12. Snijd het brood rechthoekig en verwijder de korsten.
  13. Rooster het brood aan beide zijden lichtbruin.
  14. Schik 4 sneetjes geroosterd brood op 4 bordjes en verdeel er de champignonsaus over. Dek de saus telkens af met een tweede sneetje geroosterd brood.
  15. garneer de bordjes met de veldsla en de schijfjes tomaat.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
champignons, toast, wit brood, cognac, bouillon, roux Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: