Warm: Loempia's met garnalen

INGREDIENTEN

  • 1 pakje filodeeg
  • 100 gr roze garnalen
  • 1 stuk prei
  • 1 sjalot
  • 50 gr sojascheuten
  • 2 cm gemberwortel
  • 100 gr zilveruitjes
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gr boter
  • 2 theelepels sambal oelek
  • koriander

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Laat het diepvriesdeeg ontdooien.
  2. Snijd de prei in dunne ringen.
  3. Versnipper de gepelde sjalot fijn.
  4. Rasp de gemberwortel.
  5. Verhit de olie in een pan en bak de prei en sjalot gedurende 3 minuten.
  6. Voeg er de soja-scheuten bij en roerbak nog 1 minuut.
  7. Voeg er de sambal en garnalen toe.
  8. Schep nog eens goed om en laat het mengsel afkoelen.
  9. Verwarm de oven op 200°C.
  10. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  11. Snijd elk vel filodeeg in 2 lange repen.
  12. Leg 1 eetlepel van het garnalenmengsel aan het begin van elke reep en rol die 2 slagen om.
  13. Wrjf de de zijkant van het deeg lichtjes met een borsteltje in met water.
  14. Vouw ze over de vulling naar binnen en rol het deeg verder op.
  15. Leg de rolletjes met de naad naar onder op de bakplaat en bestrijk ze met gesmolten boter.
  16. Plaats de loempia's gedurende 20 à 25 minuten in de oven.
  17. Serveer deze op een bedje van Chinese kool met fijngesnipperde zilveruitjes, verse koriander en besprenkel dit met citroensap.

TIPS:

  • Ontdooien het filodeeg 1 uur op kamertemperatuur.
  • Dek het filodeeg tijdens het bereiden van andere zaken af met een vochtige doek.
  • De vulling moet altijd afgekoeld en zo droog mogelijk zijn.

Gepost door Ruddi Veraa


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
filodeeg, prei, gember, gemberwortel, sojascheuten, soja, loempia, zilveruitjes, roze garnalen, sambal oelek, koriander Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: