Neem twee eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Doe de eierdooiers in een grote kom, voeg er een snuifje zout aan toe en maak de mayonaise: klop de eierdooiers met een klopper en voeg er heel geleidelijk aan de olie aan toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de augurken en de kappertjes uitlekken en snijd ze in kleine stukjes.
Pel de ui en snipper deze fijn.
neem een kookpot met water en kook het overblijvend ei bijna hard.
Pel het ei en prak het fijn met een vork.
Voeg het ei, de fijngehakte ui, de stukjes augurk en kappertjes toe aan de mayonaise en meng het geheel voorzichtig.
Kruid met zout en peper.
Dep de mosselen droog met wat keukenpapier.
Dompel ze in de eiwittenen wentel ze vervolgens door het paneermeel.
Verhit een pan met arachideolie en bak de gepaneerde mosselen in kleine hoeveelheden in deze pan, zodat ze elkaar niet raken.
Leg ze vervolgens op een vel keukenpapier en laat ze even uitlekken.
Schik de mosselen op een serveerschotel met een potje tartaarsaus in het midden en dien onmiddellijk op.