Tortellini met gerookte zalm, pijnboompitjes, kerstomaatjes en witloof

INGREDIENTEN

  • 500 gr tortellini (ricotta en spinazie)
  • 300 gr gerookte zalm
  • 200 gr kerstomaatjes
  • 1 kg witloof
  • sap van 1 citroen
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gr gemalen gruyère-kaas
  • 5 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 takjes verse dille
  • 3 takjes verse tijm
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Hak de pijnboompitjes grof met een groot keukenmes.
  2. Was de takjes dille en snipper ze fijn.
  3. Maak de witloof schoon en snijd ze in stukjes van 2 cm.
  4. Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes.
  5. Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
  6. Wrijf de blaadjes van de takjes tijm in een apart potje.
  7. Stoomkook het witloof gedurende ongeveer 10 minuten. Laat het goed uitlekken, zet 1/3 opzij en mix de rest samen met de room, het verbrokkelde bouillonblokje en de tijmblaadjes met de keukenblender.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Meng er de dillesnippers onder en breng op smaak met het citroensap.
  10. Kook intussen de tortellini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en doe de pasta in een ingeoliede ovenschaal.
  11. Verwarm de ovengrill voor.
  12. Verdeel de witloofstukjes en de zalmreepjes over de pasta en overgiet de schotel met de witloofroomsaus.
  13. Bestrooi met de gruyère en de gehakte pijnboompitjes en plaats de ovenschaal even onder de grill om een lekker kaaskorstje te bekomen.
  14. Serveer de pasta met de halve kerstomaatjes en vers stokbrood.

Gepost door Cathy


 

REACTIES :

Geschreven door nathalie guyonnaud op 14/8/2009


Heb dit recept vorige week uitgeprobeerd en het was echt een topper ! Gemakkelijk en super lekker.



Geschreven door karin backx op 14/12/2009


lekker voor vrijdag



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pijnboompit, tortellini, spinazie, dille, zalm, gerookt, witlof, witloof Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: