Fricassee van lotte met rijst en saffraanboter

INGREDIENTEN

  • 500 gr lotte (zeeduivel)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el anijslikeur
  • 250 gr rijst
  • 150 gr gedroogde tomaten
  • 1 tl komijnzaad
  • boter
  • tabasco
  • 1 dopje saffraan
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Breng 1 liter water, samen met 15 druppeltjes tabasco, een teelepel zout, een eetlepel olijfolie en 2 eetlepels anijslikeur aan de kook.
  2. Maak de vis schoon en snijd hem in kleine stukken.
  3. Pocheer de lotte gedurende 2 a 5 minuten in het kokende water.
  4. Schep de vis uit en gebruik het kookvocht om de rijst in ongeveer 10 minuten gaar te koken.
  5. Snijd de tomaten in reepjes en voeg ze bij de rijst.
  6. Laat ze samen met de rijst nog 10 minuten koken.
  7. Schep de tomaten uit het vocht en laat de rijst uitlekken.
  8. Giet het water weg.
  9. Plaats de rijst in de kookpan, strooi er een teelepel komijnzaad over en roer er de gepocheerde vis en de tomaatreepjes onder.
  10. Meng de saffraan met 75 gr boter en roer deze onder de rijst.
  11. Zet de pan nog even op het vuur en roer alles goed dooreen.
  12. Geef de Parmezaanse kaas er apart bij.

Gepost door Dimitri


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
lotte, zeeduivel, saffraan, Parmezaanse kaas, tabasco, anijslikeur, vis, rijst, gedroogde tomaten, komijn, komijnzaad Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: