Pasta met kip, courgettes, tomaten en paprika's.

INGREDIENTEN

  • 4 kipfilets 
  • 500 gr (korte) pasta
  • 4 tomaten
  • 2 gele paprika's
  • 1 courgette 
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bouillonblokje kip
  • een diep bord met bloem
  • 4 kleine takjes basilicum
  • 1/2 eetlepel oregano
  • (versgemalen) peper en zout
  • 100 gr parmezaanse kaas

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de groenten, maak ze schoon en snijd ze allemaal in kleine blokjes (brunoise).
  2. Kruid de bloem met wat peper en zout .
  3. Snijd de kipfilets in reepjes en wentel ze in de gekruide bloem.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof hier de groenten in.
  5. Laat het bouillonblokje smelten in een beetje kokend water en voeg het samen met de  tomatenpuree toe aan de groenten. 
  6. Kook de pasta intussen beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Neem nog een tweede pan, laat de rest van de olie in verhitten en bak hierin de kip goed goudbruin.
  8. Breng de kippenreepjes op smaak met een beetje oregano.
  9. Verdeel de pasta over 4 verwarmde, diepe borden en schik er de kippenreepjes en vervolgens de groentjes op.
  10. Garneer met een takje basilicum  en serveer er de parmasaanse kaas apart bij.

Gepost door Gino


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pasta, penne, kip, courgetten, paprika, tomaat, tomaten, basilicum Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: