Quiche met gerookte zalm en spinazie

INGREDIENTEN

  • bladerdeeg
  • 8 eieren
  • 6 dl. room
  • 3 dl. melk
  • 200 gr. gemalen gruyerekaas
  • 600 gr. gerookte zalm
  • boter
  • bloem
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 300 gr. spinazie

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Taartvorm inboteren, bladerdeeg uitrollen tot een halve cm.
  2. Vorm met bladerdeeg bekleden en het overhangende deel verwijderen.
  3. Het deeg beprikken.
  4. Het deeg met de julienne van gerookte zalm en de gestoofde spinazie beleggen.
  5. Eieren, room, melk en de helf van de gruyerekaas mengen en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
  6. De zalm en de spinazie met de massa overgieten.
  7. De quiche in de oven bij 200°C gedurende ongeveer 30 min. gaarbakken.
  8. Na halve gaartijd met de rest van de kaas bestrooien.
  9. De quiche is klaar wanneer er niets meer aan de vork blijft plakken wanneer deze wordt ingeprikt.


 

REACTIES :

Geschreven door Veerle Schreurs op 09/11/2007


Beste mensen, ik bak al ongeveer 20 jaar quiches,maar de hoeveelheden die jullie aanhalen voor 6 personen?? Hoeveelheid room/melk met daarbij 8 eieren is bijna 1 liter vloeistof ! Is dit voor 1 bakvorm of 2? Of 1 supervorm? En 600 gr zalm voor 6 personen? Nou moe..En waar dient de bloem voor die bij de ingrediënten staat? En de taart moet 30 min gaarbakken maar de bereidingstijd is 90min? Dat wil zeggen 1u voorbereiding...heeft er iemand dit recept uitgeprobeerd voor het op het net te grabbel werd gegooid? Lijkt me onwaarschijnlijk.. Toch nog vriendelijke groeten!Altijd bereid iets bij te leren..:o) Veerle Schreurs



Geschreven door Kookkroniek Team op 09/11/2007


Beste Veerle, dit is een gerecht dat is toegevoegd door één van onze gebruikers. De hoeveelheden lijken inderdaad nogal overdreven. Wij gaan dit zo snel mogelijk herbekijken. Welke hoeveelheden stelt u voor?



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: