Zeetongrolletjes, gestoomd met pasta pesto

INGREDIENTEN

  • 4 zeetongfilets
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 500 gr tagliatelle 
  • 4 geweekte tandenstokers

Voor de Pesto:

  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gr basilicum
  • 30 gr pijnboompitten
  • 100 ml olijfolie
  • 50 gr parmezaanse kaas + wat extra om te garneren

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim, gezouten water en houd de pasta warm.
  2. Snijd de gerookte zalm in reepjes even breed als de zeetongfilets.
  3. Leg op elk stukje zeetongfilet een reepje gerookte zalm.
  4. Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes en strooi deze over de gerookte zalm.
  5. Rol de vis op en steek er een tandenstoker door.
  6. Stoom ze gedurende ongeveer 4 minuten op 90° C.
  7. Mix alle ingrediënten voor de pesto in de keukenblender en meng de pesto onder de warme pasta.
  8. Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde pastaborden, strooi er nog een beetje extra parmezaanse kaas over en schik er de tongrolletjes op.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
tong, stomen, stoom, rolletjes, gerookte zalm, pesto, pijnboompitten, basilicum Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: