Zeewolf met Rodenbachsaus en champignons

INGREDIENTEN

  • 800 gr zeewolf-filet
  • 250 gr fijngesneden ontbijtspek
  • 250 gr Parijse champignons
  • 2 sjalotjes
  • 50 gr boter
  • 1 flesje Rodenbach
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels rietsuiker (of bruine basterdsuiker)
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) zwarte peper en zout
  • bruin stokbrood

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verdeel de vis in gelijke stukken van ongeveer 100 gr en wikkel elk stuk in met een sneetje ontbijtspek.
  2. Snipper de sjalotjes fijn.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  4. Verhit de boter in een grote pan en bak de in spek gewikkelde zeewolffilets hier gedurende 5 minuten in.
  5. Schep de filets vervolgens over in een ovenschaal en houd deze warm.
  6. Bak de gesnipperde sjalotjes en champignons lichtjes in dezelfde boter, blus het geheel met de helft van het bier en laat even inkoken.
  7. Meng in een kom de bloem met de rest van het bier en bindt hiermee de saus.
  8. Breng de saus op smaak met peper, zout en een beetje rietsuiker.
  9. Leg de gebakken zeewolffilets terug in de saus en laat nog even sudderen.
  10. Verdeel de vis over 4 voorverwarmde borden, nappeer de saus errond en overstrooi de borden met de gehakte peterselie.
  11. Serveer er bruin stokbrood bij.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
zeewolf, filet, spek, champignons Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: