Tagliatelle met ham en asperges

INGREDIENTEN

  • 400 gr tagliatelle
  • 300 gr ham in blokjes gesneden
  • 1 busseltje groene of witte asperges 
  • 40 gr boter
  • 2,5 dl room
  • 100 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte basilicum
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de asperges schoon. 
  2. Plaats een kookpot op het vuur met gezouten water en breng het aan de kook. 
  3. Schil ze en snijd de harde uiteinden van de asperges af. 
  4. Kook ze gedurende 10 minuten in het gezouten water. 
  5. Snijd ze in stukken van ongeveer 2,5 cm.
  6. Kook intussen de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
  7. Smelt de boter in een ruime pan en laat hier de asperges gedurende 3 minuten in bakken op een matig vuurtje. 
  8. Voeg de basilicum, de helft van de peterselie en de blokjes ham toe.
  9. Giet er de room over. 
  10. Kruid met peper en zout en laat nog 2 à 3 minuten zachtjes koken. 
  11. Meng op het einde van de gaartijd de parmezaan eronder.
  12. Giet de pasta af en meng het aspergemengsel eronder.
  13. Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde borden en garneer met een beetje peterselie.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
tagliatelle, asperges, ham, hesp, room, saus, witte Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: