Schelvisfilet in roomsaus

INGREDIENTEN

  • 800 gr schelvisfilet
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl visfumet
  • 3 dl room
  • peper en zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 wortels
  • 2 sjalotjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 preiwit
  • 1 eetlepel fijngehakt bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gr boter

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verhit de olijfolie in een diepe pan en fruit de sjalotjes.
  2. Voeg de filet, witte wijn, visfumet en citroensap toe en laat het geheel koken.
  3. Kruid goed met peper en zout.
  4. Houd de filets apart warm als ze gaar zijn.
  5. Laat de saus tot de helft inkoken.
  6. Snijd ondertussen de groenten fijn en bak ze in hete boter.
  7. Voeg de room en groenten toe en laat deze inkoken tot een heerlijke roomsaus.
  8. Schik de filets op een warme schotel, overgiet ze met de saus en bestrooi het met bieslook.

Gepost door Greet


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
schelvisfilet, schelvis, vis, filet, visgerecht, visrecept, visfumet, room, citroensap, bleekselderij Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: