Kabeljauw met tomatenmoes en courgettes

INGREDIENTEN

  • 700 - 800 gr kabeljauwfilet met vel
  • 6 tomaten
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl groentebouillon
  • 40 gr boter
  • olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje rozemarijn
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Breng een kleine kookpot met water aan de kook en dompel hier de tomaten even in onder, pel ze, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Schil de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn.
  3. Verhit de helft van de boter in een pan en stoof hierin de fijngesnipperde ui en knoflook glazig.
  4. Voeg de tomaten toe en kruid met tijm, laurier, rozemarijn en zout.
  5. Laat het geheel goed inkoken tot een smeuïge massa.
  6. Verwijder de kruiden en houd het stoofpotje warm.
  7. Verwarm de oven voor op 160°C.
  8. Schil de courgettes en snijd ze in lange, fijne slierten.
  9. Giet wat olijfolie in een wokpan, laat de courgetteslierten hier kort in bakken en bevochtig met een weinig bouillon.
  10. Bind het kookvocht met de rest van de boter en breng op smaak met peper en zout.
  11. Verhit opnieuw wat olijfolie in een pan, verdeel de kabeljauwfilet in 4 porties en laat ze even op de velzijde bakken.
  12. Smeer de tomatenmoes op de ongebakken zijde van de kabeljauw en plaats ze een gedurende ongveer 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  13. Verdeel de courgettes samen met wat kookvocht over 4 diepe voorverwarmde borden, leg hierop telkens een stukje vis en serveer onmiddellijk.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kabeljauw, tomaten, courgette Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: