Zalmmoot met kruidenkaas, tagliatelle en groentebundeltjes

INGREDIENTEN

  • 4 zalmmoten van +/- 150 gr
  • 2 pakjes roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 300 gr kerstomaten
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 1 stronk broccoli
  • 400 gr tagliatelle
  • olijfolie
  • 50 gr boter
  • ½ fles witte vermout
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout
  • aluminiumfolie

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de oven voor op 150°C. 
  2. Meng de roomkaas samen met de kruiden, peper en zout in een kom.
  3. Leg de zalm in een met olijfolie ingevette ovenschaal en schep gelijkmatig de helft van de roomkaas op de zalmmoten.
  4. Was de tomaten en schep ze bij de zalm.
  5. Verwarm in een pan de vermout met het bouillonblokjes en giet dit over de zalmmoten.
  6. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats ze gedurende ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Was de courgette en snijd ze in halve maantjes.
  8. Schil de wortelen en snijd ze in dunne reepjes.
  9. Was de broccoli en snijd er kleine roosjes uit.
  10. Verpak de groenten in 4 aluminium papillotten, voeg er een klontje boter aan toe, breng op smaak met peper en zout en vouw ze dicht.
  11. Zet de pakketjes gedurende ongeveer 20 minuten in de oven van 150ºC.
  12. Kook intussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat deze uitlekken en schep de rest van de roomkaas door de pasta.
  13. Verdeel de zalmmoten met kruidenkaas over 4 voorverwarmde borden en garneer met tagliatelle en de groentebundeltjes

Gepost door Mira


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
zalm, moot, moten, oven, kaas, kruidenkaas, groente, groenten, bundel, pakket, papillot Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: