Pasta met inktvisringen en erwtjes

INGREDIENTEN

  • 400 gr pasta
  • 250 gr inktvisringen
  • 150 gr erwten
  • 1 ui
  • 4 dl tomatensaus 
  • 1 chilipepertje
  • olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout
  • eventueel brood en strooikaas

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de ui en snijd ze in ringen
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en laat hierin de ui fruiten. 
  3. Voeg de erwten en inktvisringen toe en laat enkele minuten bakken.
  4. Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en hak het fijn. 
  5. Voeg dit samen met de tomatensaus toe aan de inktvis. 
  6. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed. 
  7. Laat het geheel gedurende ongeveer 20 minuten sudderen op een matig vuur onder regelmatig roeren.
  8. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. 
  9. Giet de pasta af en laat ze uitlekken.
  10. Verdeel de pasta over 4 verwarmde pastaborden, schep er de saus met inktvis over en garneer met de peterselie.
  11. Serveer met brood en eventueel een beetje strooikaas

Gepost door Lina


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pasta, inktvis, calamares, erwten Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: