Kip in rode wijnsaus

INGREDIENTEN

  • 5 kippebouten/kipfillets
  • 0,5 l. rode wijn
  • 300 gr. champignons
  • 200 gr. zilveruitjes
  • 150 gr. gezouten spek
  • 0,5 l. demi-glace
  • peterselie
  • peper en zout
  • gebakken aardappelschijfjes
  • boter

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 5 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. De demi-glace bereiden.
  2. De gebakken aardappelschijfjes voorbereiden.
  3. De kip versnijden en kruiden met peper en zout.
  4. In een cocotte/braadslede de boter tot hazelnootkleur laten verhitten.
  5. De kip aan alle kleuren kleuren.
  6. In een overn bij 200°C gedurende ongeveer 15 min. laten braden.
  7. Regelmatig het braadvet overgieten.
  8. Garnituur bereiden, zilveruitjes pellen en gaarkoken
  9. Spek ontzwoerden, in reepjes snijden en gaar stoven.
  10. De champignons in vieren snijden.
  11. Na halve gaartijd de spekreepjes, zilveruitjes en champignons laten meebakken.
  12. Na 15 min. de cocotte/braadslede ontvetten en de bakvetten met de rode wijn en de demi-glace loskoken.
  13. De kip verder laten garen.
  14. De kip eruit halen en warm houden.
  15. De saus inkoken en op smaak brengen met peper en zout.
  16. Peterselie grof hakken.
  17. De aardappeltjes afwerken met de peterselie en samen met de kip schikken op een bord.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kippebouten, kipfillets, rode wijn, champignons, zilveruitjes, gezouten spek, demi-glace, peterselie, peper, zout, aardappelschijfjes, boter Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: