Warm: gevogeltetaartjes met Bayonneham

INGREDIENTEN

  • 350 gr kipfilet 
  • 8 sneetjes Bayonneham
  • 1 ei
  • 100 gr boter 
  • 1 dl slagroom 
  • 4 eetlepels water   
  • 1 eetlepel citroensap 
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte peterselie 
  • (versgemalen) peper en zout   

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Ontvet de kippenfilets, snijd ze in grove stukken en mix de filets fijn met behulp van een keukenblender of hakmachine.
  2. Voeg er het ei en de room aan toe en kruid met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C.
  4. Plaats telkens 2 sneetjes ham in een klein en ingeboterde ovenvormpjes, laat de ham een aantal cm uitsteken en doe er vervolgens het kippenmengsel in.
  5. Plooi de sneetjes ham mooi dicht.
  6. Zet de vormpjes in een grote ovenschotel met water en bak ze gedurende ongeveer 30 minuten au bain-marie in de oven.
  7. Breng intussen de 4 eetlepels water aan de kook samen met de boter en het citroensap.
  8. Stort de taartjes op 4 voorverwarmde bordjes, nappeer met de saus en bestrooi de taartjes met de fijngehakte peterselie.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kipfilet, bayonne, ham, botersaus, taart Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: