Pasta met champignonsaus en gorgonzola

INGREDIENTEN

  • 400 gr korte pasta
  • 250 gr parijse champignons
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr verse spinazie
  • 100 gr gorgonzola 
  • 0,5 dl witte wijn
  • 0,5 dl room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden oregano (of salie)

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim en gezouten water en houd de pasta warm.
  2. Schil de sjalot en het teentje look en snipper ze fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een pan laat de de sjalot en de look hierin fruiten.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  5. Stoof de champignons mee aan.
  6. Blus ze met de witte wijn en laat even doorkoken zodat de alcohol kan verdampen.
  7. Voeg de room en de gorgonzola toe.
  8. Laat de gorgonzola smelten.
  9. Was de spinazie, snijd hem in fijne reepjes en voeg hem toe aan de saus.
  10. Snijd de oregano of de salie fijn en voeg deze eveneens toe.
  11. Laat het geheel nog kort even sudderen zodat de spinazie kan garen.
  12. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  13. Meng de saus onder de pasta en verdeel het geheel over 4 voorverwarmde diepe borden.

Gepost door Marcel


 

REACTIES :

Geschreven door gerdje  op 24/3/2008


mijn disgenoten vonden het zeer lekker, wij hebben er een chateau d\'archambeau van de lidl bij gedronken, ging perfect samen.



Geschreven door J V op 07/6/2010


...



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pasta, penne, champignons, salie, gorgonzola, oregano Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: