Pasta met mosselen, venusschelpen en pompoen

INGREDIENTEN

  • 400 gr pasta (linguine, spaghetti of tagliatelli) 
  • 500 gr mosselen
  • 400 gr venusschelpen
  • 300 gr pompoenvruchtvlees
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1/4 l groentenbouillon
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de mosselen en de venusschelpen schoon. 
  2. Snijd het pompoenvruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Schil het teentje look en plet het een beetje. 
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de blokjes pompoen hierin even aan. 
  5. Giet er de bouillon bij en laat de blokjes koken totdat ze zacht zijn. 
  6. Draai ze door een groentenzeef en filter ze nog eens om een gladde creme zonder draden te krijgen.
  7. Kook de pasta intussen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Fruit het geplette teentje look in de rest van de olie en neem het uit de pan van zodra het teentje begint te bruinen.
  9. Voeg de mosselen en venusschelpen toe. 
  10. Overgiet ze met de witte wijn, doe de deksel op de pan en laat ze zolang koken totdat de schelpen zich openen.
  11. Haal het deksel van de pan en bedek de schelpen met de pompencrème van zodra de wijn verdampt is.
  12. Meng vervolgens alles goed door mekaar.
  13. Giet de pasta af en meng ze voorzichtig onder de mosselen.
  14. Verdeel de pasta met schelpen over vier voorverwarmde borden en garneer
    met de peterselie.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pasta, spaghetti, tagliatelli, linguine, venusschelpen, mossel Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: