Aardappelpuree

INGREDIENTEN

  • 1 kg aardappelen
  • 75 gr boter
  • 1,5 dl melk
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Bijgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in grote stukken. 
  2. Kook de aardappelen in water met zout beetgaar (20 minuten).
  3. Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
  4. Stamp de aardappelen fijn.
  5. Plaats de puree terug op het (zacht) vuur.
  6. Roer de boter, het ei en de melk erdoor totdat er een gladde massa ontstaat.
  7. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.


 

REACTIES :

Geschreven door Luc VDW op 10/9/2008


en wat doen we met het ei ?



Geschreven door Tony Van Schil op 13/2/2009


het is goed , maar klus het ei in de melk (heel eventjes maar) en doe het dan bij de aardappelen.Zo voorkom je (soms) het stollen van het ei voor het goed gemengd is.Vriendelijke groeten



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
aardappelen, boter, melk, ei, nootmuskaat, peper, zout Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: