Warm: quiche met gerookte zalm en spinazie

INGREDIENTEN

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 300 gr gerookte zalm
  • 400 gr spinazie
  • 8 eieren
  • 6 dl room
  • 3 dl melk
  • 200 gr gemalen Gruyèrekaas
  • boter
  • bloem
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 10 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Boter een taartvorm in, rol de vellen bladerdeeg op elkaar totdat er een bodem ontstaat van ongeveer een halve cm.
  2. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en verwijder het overhangende deel.
  3. Doorprik het deeg verschillende keren met een vork. 
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
  6. Was de spinazie, hak deze fijn en laat ze eventjes in een kookpot met wat boter en stoven, zodat ze halveert van massa.
  7. Beleg het deeg met de fijngesneden gerookte zalm en de gestoofde spinazie.
  8. Meng de eieren, room, melk en de helft van de gruyerekaas en breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  9. Overgiet de zalm en de spinazie met de massa.
  10. Plaats de quiche gedurende ongeveer 30 min in de voorverwarmde oven.
  11. Bestrooi de quiche na halve gaartijd met de rest van de kaas.
  12. De quiche is klaar wanneer niets meer aan een breinaald blijft plakken wanneer deze er wordt ingeprikt.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
quiche, zalm, spinazie, kaas, eieren Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: