Penne alla calabrese

INGREDIENTEN

  • 400 gr penne
  • 2 ansjovisjes
  • 150 gr tonijn
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr groene olijven
  • 100 gr zwarte olijven
  • 30 gr kappertjes
  • 500 gr gepelde tomaten 
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 gr pecorino
  • 1 eetlepel oregano
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil en pers het tentje knoflook. 
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit het geperste teentje look hierin.
  3. Voeg de 2 ansjovisjes toe.
  4. Ontpit de olijven en hak ze fijn, samen met de kappertje en tonijn en voeg alles toe.
  5. Laat enkele minuten doorstoven en voeg vervolgens de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper, zout en de oregano.
  6. Laat het geheel gedurende 10 minuten sudderen.
  7. Kook intussen de pasta beetgaar in ruim, gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, Giet ze af en meng de pasta onder de saus.
  8. Schep het geheel in een voorverwarmde schotel en strooi er de pecorino over.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pasta, penne, olijven, kappers, kappertjes, ansjovis Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: