Pasta met garnalen en paprika's

INGREDIENTEN

  • 400 gr korte pasta 
  • 150 gr grijze garnalen
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 dl groentenbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte basilicum 
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Dompel de paprika's even in kokend water en schil ze. 
  2. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd ze in fijne reepjes.
  3. Schil en pers het teentje knoflook.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en laat het geperst teentje look goudbruin kleuren.
  5. Doe er de garnalen bij en laat ze even meebakken tot ze een mooi roze kleuren. 
  6. Haal ze uit de pan en houd ze warm in wat aluminiumfolie.
  7. Doe nu de reepjes paprika in de pan en bak ze gedurende enkele minuten. 
  8. Voeg de witte wijn toe en laat het verdampen. 
  9. Voeg de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout en laat het geheel een kwartier koken.
  10. Halverwege de kooktijd mogen de garnalen toegevoegd worden. 
  11. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en laat de pasta uitlekken.
  12. Voeg tenslotte de fijngehakte basilicum bij de garnalen.
  13. Meng de pasta onder de garnalen.
  14. Schep het geheel over in voorverwarmde schotel en werk af met een paar blaadjes verse basilicum.


 

REACTIES :

Geschreven door Koen S. op 22/11/2010


Excellent gerechtje, gemaakt met tijgergarnalen en nog een kleinere soort, wel de portie verviervoudigd voor vier personen en nog net iets te weinig gegeten, maar ja wij zijn grote eters. Het gerecht op het einde bestrooit met een vleugje maizena voor een betere sausbinding, de verse basilicum vervangen door droge (niet hetzelfde maar je proeft de toegevoegde waarde van het kruid wel, voor de olie heb ik chili olie gebruikt met olijfolie, lekker pittig, peper van de molen en designzout (Roze Himalaya/Rood Hawa´zout)



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pasta, farfalle, fusilli, garnalen, paprika Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: