Kipfilet (gebakken) met spek, erwtjes, worteltjes en kerstomaatjes

INGREDIENTEN

  • 4  kipfilets
  • 150 gr gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 klein blikje of glaasje erwten en worteltjes
  • 40 gr boter
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • 1 koffielepel kipkruidenmix
  • (versgemalen) peper en zout
  • bijgerecht: kroketjes, frietjes, aardappelpuree of brood

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de ui en snipper ze fijn.
  2. Was de tomaatjes en snijd ze in tweeën.
  3. Giet de erwtjes en worteltjes af in een vergiet, spoel ze na met wat water en laat ze goed uitlekken. 
  4. Kruid de kipfilets met peper, zout en kipkruidenmix.
  5. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de filets op een laag vuurtje.
  6. verhit ondertussen in een andere pan de andere helft van de boter en bak hierin de spekblokjes gedurende enkele minuten.
  7. Voeg de fijngesnipperde ui toe bij het spek, alsook de erwtjes, worteltjes en helemaal op het einde van de gaartijd de kerstomaatjes.
  8. Schep het spek en de groenten over in een kom en blus de vleespan met de room, laat kort inkoken en zeef vervolgens de saus.
  9. Voeg de peterselie toe aan de saus.
  10. Verdeel de kipfilets over 4 voorverwarmde borden, doe er een schep groentenmix naast en giet er de saus over.
  11. Serveer met kroketjes, frietjes, aardappelpuree of brood naar keuze.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kip, filet, erwten, wortelen, spek, tomaten, tomaatjes, kers Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: