Pasta met courgette en aubergine

INGREDIENTEN

  • 400 gr fusilli
  • 1 rode paprika
  • 2 courgettes 
  • grof zout
  • 1 aubergine
  • 1 teentje look
  • geraspte parmezaan
  • 1 zakje saffraan
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Reinig de paprika. Snijd hem in 4 stukken. Haal de zaadlijsten en de zaden eruit, was hem , droog voorzichtig af met keukenpapier en snijd in blokjes.
  2. Reinig de courgettes. Snijd de uiteinden eraf en snijd de courgettes dan in blokjes.
  3. Reinig de aubergine. Snijd in blokjes, leg ze in een diep bord met water en grof zout. Laat 10 minuutjes rusten. Spoel af onder stromend water. Droog voorzichtig af met keukenpapier.
  4. Pel het knoflookteentje.
  5. Doe de groenten samen met het knoflookteentje in een pan met de olie.
  6. Laat op een matig vuur stoven.
  7. Dek de pan af en roer nu en dan de groenten voorzichtig om met een houten lepel.
  8. Laat de fusilli in ruim gezouten water koken. Giet af als ze "al dente" zijn en doe ze bij de groenten, als die gaar zijn.
  9. Los de saffraan op in een beetje warm water en doe dit dan bij de pasta.
  10. Kruid met peper en zout.
  11. Roer de pasta, op het vuur, gedurende enkele minuten voorzichtig dooreen met een houten lepel.
  12. Overstrooi met geraspte parmezaan en dien warm op


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: