Pasta met scampi en paprika's

INGREDIENTEN

  • 400 gr korte pasta
  • 300 gr ongepelde scampi 
  • 300 gr kerstomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 chilipeper
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • olijfolie
  • basilicum
  • oregano
  • peterselie
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Stoom de paprika's, zo kan de schil makkelijk verwijderd worden en snijd ze in fijne reepjes. 
  2. Schil het sjalotje en snipper het fijn.
  3. Verhit wat olijfolie en laat de het sjalotje hierin fruiten. Voeg de scampi toe en laat gedurende enkele minuten bakken totdat ze beginnen te kleuren.  
  4. Neem ze uit de pan en gebruik dezelfde pan om de tomaatjes in te bakken.
  5. Plet de tomaatjes lichtjes en breng op smaak met peper, zout, basilicum, oregano, peterselie en de wijn.
  6. Laat alles 8 tot 10 minuten goed doorkoken.
  7. Was het chilipepertje, verwijder de pitjes en snijd in zeer fijne stukjes.
  8. Voeg op het einde van de gaartijd de reepjes paprika's en de chilipeper toe.
  9. Pel intussen de scampi. 
  10. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen van de verpakking in ruim gezouten water.  Giet af en meng de pasta onder de saus. 
  11. Voeg de scampi toe en meng goed. 
  12. Schep het geheel over in een voorverwarmde schotel en garneer met wat peterseliepluksels.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pasta, scampi, scampi's, scampis, tomaatjes, chilipepertje, chilipeper, peterseliepluksels, peterselie Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: