Tongrolletjes gegratineerd

INGREDIENTEN

  • 4 (+/-600 gr) tongfilets
  • 3 staven prei
  • 1 sjalot
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 150 gr verse roomkaas
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 dl culinaire room
  • 20 gr boter
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
  • peper en zout 
  • 4 in water geweekte tandenstokers

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200° C, zet een kookpot op het vuur met ruim water en breng het water aan de kook.
  2. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  3. Maak de prei schoon en snijd ze in fijne ringetjes. Doe hetzelfde met de sjalot.
  4. Doe de prei in een vergiet, schenk er het kokend water over en laat de prei uitlekken
  5. Meng de roomkaas met de sjalot, abrikoosjes en de verse basilicum in een kom en kruid met peper en zout naar smaak
  6. Spoel de tongfilets onder koud water en dep ze droog met wat keukenpapier.
  7. Kruid de filets met peper en zout en bestrijk 1 zijde met het roomkaasmengsel
  8. Rol de filets op en steek ze vast met een tandenstoker.
  9. Verdeel de prei over vier kleine met boter ingevette ovenschaaltjes en plaats de tongrolletjes hierop.
  10. Verdeel de wijn over de 4 preihoopjes.
  11. Giet over ieder rolletje een beetje room en strooi er de Parmezaanse kaas over.
  12. Plaats de schaaltjes in de oven en laat ze gedurende 10 tot 15 minuten gaar worden totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
tong, filets, rolletjes, parmezaan, room, wijn, gratineerd Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: