Koud: carpaccio van tomaat met grijze garnalen

INGREDIENTEN

  • 4 harde tomaten
  • 250 gr grijze garnalen
  • 2 eetlepels verse gesnipperde bieslook
  • 8 blaadjes spinazie of zuring
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels balsamico-azijn
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • zwarte peper

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Neem 4 grote, platte borden en schik de garnalen telkens in het midden van het bord.
  2. Was de tomaten en snijd ze met een zeer scherp mes in flinterdunne sneetjes.
  3. Schik de sneetjes volgens eigen fantasie rond de garnalen.
  4. Maak een dressing van 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamico-azijn en de versnipperde bieslook.
  5. Nappeer de dressing over de tomaten.
  6. Schik de blaadjes spinazie of zuring op de garnalen.
  7. Laat de suiker met een scheutje water licht karameliseren en blus het geheel met de rest van de balsamico-azijn.
  8. Lepel telkens een lijntje van deze balsamico-caramel langs de rand van de borden.

Gepost door Pieter


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
balsamico, garnaal, garnalen, grijze, tomaten, tomaat, bieslook Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: