Warm: aspergetaart met brie

INGREDIENTEN

  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 gr asperges
  • 250 gr gekookte ham
  • 175 gr brie
  • 4 eieren
  • 2,5 dl culinaire room (light)
  • 3 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • nootmuskaat
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de oven voor op 225°C. 
  2. Maak de asperges schoon, snijd de kopjes eraf, bewaar deze apart en snijd de rest in kleine stukje.
  3. Snijd de brie in dunne schijfjes.
  4. Klop de eieren goed los, samen met de room en de peterselieen kruid het goedje met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Leg het bladerdeeg op een pizza- of taartvorm en doorprik het aantal keer met een vork.
  6. Leg een aantal stukjes brie estetisch in het middan van de vorm en verdeel de rest langs de rand.
  7. Leg de aspergekopjes in stervorm rond de middelste plakjes brie.
  8. Verdeel de andere aspergeblokjes en de hamblokjes over de rest van het deeg.
  9. Verdeel het eiermengsel gelijkmatig over de taart.
  10. Plaats de taartvorm in de voorverwarmde oven en dek de taart na 10 à 15 minuten af met aluminiumfolie, wanneer ze goudbruin begint te kleuren.
  11. Laat nog gedurende ongeveer 25 minuten verder bakken totdat de vulling goed gestold is en de onderkant van het deeg ook goed gebakken is.

Gepost door Kelly


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
asperge, taart, brie, ham, hesp, room, quiche Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: