Groene schelpjes

INGREDIENTEN

  • 400 gr conchiglie (schelpjes)
  • 2 courgettes
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr (diepvries)erwten
  • 125 gr zachte, romige kaas
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje look
  • enkele sprietjes bieslook
  • 8 à 10 basilicumblaadjes
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de groenten schoon en laat ze gedurende 5 minuten lichtjes blancheren in ruim kokend water.  
  2. Snijd de courgettes in kleine blokjes en de boontjes in stukken.
  3. Pel het teentje look en maak het met behulp van een lookpers zeer fijn.
  4. Bak de groenten gedurende enkele minuten in wat olijfolie, samen met het geperst teentje look. 
  5. Snipper de basilicumblaadjes en bieslook fijn en voeg deze toe.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Kook de pasta beetgaar volgens de richtlijnen op de verpakking, giet de pasta af en laat deze goed uitlekken.
  8. Meng de groenten onder de pasta samen met de kaas.
  9. Verdeel de pasta over voorverwarmde borden en garneer met een blaadje basilicum.


 

REACTIES :

Geschreven door chris geudens op 16/2/2009


ik geef een feestje voor een verjaardag en ik wou een koude pasta maken heb je een paar sugesties aub dank u



Geschreven door kookkroniek  op 18/2/2009


Je kan hier de pastasalade met kip en tonijn, pastasalade met parmaham en parmezaanse kaas en de pastasalade met tonijn en mozarella terugvinden.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
groene pasta, courgette, boontjes, conchiglie, basilicum, bieslook, kaas Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: