Zoete aardappel met prei en salie

INGREDIENTEN

  • 300 gr zoete aardappels, in schijfjes gesneden
  • 40 gr geraspte Cheddar
  • 3 eieren
  • 3 eiwitten
  • 1,25 dl magere melk
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 8 salieblaadjes, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels verse, gehakte peterselie
  • 1/2 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Bijgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Kook de sneetjes zoete aardappel in ca. 5 min. beetgaar.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de reepjes prei en knoflook gedurende 2 tot 3 min. op een middelhoog vuur.
  4. Roer de helft van de salie erdoor.
  5. Leg de helft van de schijfjes zoete aardappel in een ovenschaal.
  6. Schep hier het preimengsel op en bedek het geheel met de overgebleven aardappel.
  7. Klop de eieren op samen met de eiwitten, melk, kaas, peterselie, zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
  8. Giet het mengsel over de aardappels.
  9. Strooi de rest van de salie eroverheen en plaats de schotel gedurende 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
zoete aardappel, prei, salie, ovenschotel, vegetarisch Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: