Koud: vleessalade met mihoen

INGREDIENTEN

  • 250 gr beenham
  • 125 gr mihoen
  • 4 grote bladeren ijsbergsla
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • tabasco
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de beenham in dunne reepjes.
  2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel goed na met koud water.
  3. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een hete koekepan zonder vetstof.
  4. Maak een dressing van de sesamolie, zonnebloemolie, de helft van de sesamzaadjes, citroensap, mosterd, een paar druppeltjes tabasco en een klein beetje zout
  5. Meng de beenham onder de mihoen, de dressing en de bieslook.
  6. Maak kommetjes van de bladeren ijbergsla.
  7. Schep de salade erin en strooi de rest van de sesamzaadjes erover. 

Gepost door Karel


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
mihoen, vlees, salade, dressing, sesam Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: