Aardappelen en rijst met curry

INGREDIENTEN

  • 2 grote vastkokende aardappelen 
  • 150 g rijst 
  • 1 ui
  • 2 dl verse room
  • currypoeder 
  • 1 blokje kippenbouillon 
  • (lijf)olie
  • verse kruiden (bieslook, peterselie, ...)
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Bijgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Voorzie ongeveer 3 schijfjes per persoon.
  2. Los het blokje kippenbouillon op in een beetje water in een kom.
  3. Snipper de ui fijn en bak deze in wat olie in een pan en leg er vervolgens de aardappelschijfjes in.
  4. Kruid met zout en kerriepoeder en laat het geheel ongveer 10 minuten bakken op een zacht vuurtje.
  5. Kook de rijst intussen volgens de richtlijnen op de verpakking.
  6. Houd de rijst na het afgieten warm in een pan.
  7. Voeg de kippenbouillon en een koffielepel kerriepoeder toe aan de aardappelen.
  8. Breng deze op smaak met peper en laat ze een vijftal minuten bakken.
  9. Giet de verse room in de pan gieten en laat het geheel nogmaals  5 minuten bakken. Zorg ervoor dat de aardappels stevig blijven.
  10. Leg op elk bord afwisselend een schijfje aardappel en een lepel rijst en overgiet het met de kerriesaus.
  11. Overstrooi het gerecht met verse kruiden.

Gepost door Ine


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
aardappel, rijst, kerrie, curry, saus, kippenbouillon, verse kruiden Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: