Kalkoenstoofpotje

INGREDIENTEN

  • 500 gr kalkoen, in blokjes gesneden
  • 2 zakjes basmati of thaise rijst
  • 500 gr parijse champignons
  • 1 blik of tetrapak gepelde tomaten
  • 3 koffielepels tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 75 g bakboter of olijfolie
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • 3 eetlepelsl bloem
  • verse peterselie, fijngesneden
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de champignons zuiver en snijd ze in vieren of in schijfjes. 
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking ervan (eventueel een bouillonblokje aan het kookvocht toevoegen).
  3. Verhit de bakvloeistof en wentel intussen de kalkoenblokjes in de bloem.
  4. Laat de blokjes snel aan beide zijden bruin bakken en blus daarna het geheel met de witte wijn.
  5. Voeg het blik gepelde tomaten (in fijne stukken gesneden) toe, alsook de gesneden champignons. 
  6. Voeg naar eiegen smaak enkele koffielepels tomatenpuree toe.
  7. Verkruimel de bouillonblokjes en vermeng ze met het kookvocht.
  8. Laat het geheel sudderen op een laag vuurtje tot alle ingrediënten goed vermengd zijn en de saus mooi vloeiend is.
  9. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
  10. Serveer samen met de rijst en garneer met wat peterselie.


 

REACTIES :

Geschreven door yolande vissers op 07/12/2009


Lekker en snel klaar! Heb er enkel ook \'n beetje cayenne peper bij gedaan om het wat pittiger te maken. Als extra \



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kalkoen, rijst, basmati, thai, thais, champignons, stoofpot Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: