Tagliatelle met gegrilde St. Jakobsschelpen

INGREDIENTEN

  • 500 gr St. Jakobsschelpen (8 grote of 12 kleinere)
  • 400 gr tagliatelle
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperd ui
  • 500 g kastanjechampignons, in vieren
  • 250 gr ricotta
  • sap van een halve citroen
  • 15 gr verse basilicum, blaadjes in reepjes
  • 75 gr rucola

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig.
  3. Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten bruin en gaar.
  4. Laat een grillpan goed heet worden.
  5. Dep de St. Jakobsschelpen goed droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olijfolie.
  6. Rooster de St. Jakobsschelpen in de hete grillpan op hoog vuur in 3-5 minuten mooi bruin en bijna gaar.
  7. Keer de St. Jakobsschelpen als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel.
  8. Bestrooi ze met zout en peper.
  9. Roer in een kom de ricotta los met 1 eetlepel citroensap, een scheut pastakookvocht en zout en peper naar smaak.
  10. Giet de tagliatelle af en roer de ricotta en de gebakken champignons erdoor.
  11. Warm het geheel nog even zachtjes door en schep dan het basilicum erdoor.
  12. Schep de romige tagliatelle in vier warme diepe (pasta)borden en leg er een flinke toef rucola op.
  13. Leg hierop de gegrilde St. Jakobsschelpen.
  14. Lekker met een salade van tomaten.
  15. Vervang de St. Jakobsschelpen door stukken dikke kabeljauwfilet of grote ongepelde garnalen.
  16. Neem eens gemengde paddenstoelen in plaats van champignons

Bron : www.tijdvoorvis.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Tagliatelle met gegrilde St. Jakobsschelpen, tagliatelle, taglitatelli, jakobsschelpen, jacobsschelpen, champignons, gegrild, salade, paddenstoelen, vis, visrecept, visgerecht, grillen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: