Makreel, roergebakken met prei en paprika

INGREDIENTEN

  • 300 gr verse makreelfilet
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels slaolie
  • 300 gr gesneden prei
  • 1 bakje boemboe ajam smoor (Conimex)
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
  2. Snijd de makreelfilet in stukjes van ca. 1 1/2 cm.
  3. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in zeer smalle reepjes.
  4. Verhit de olie in de wok of diepe braadpan tot deze begint te dampen.
  5. Roerbak hierin de stukjes makreel, de paprikareepjes en de prei 3 minuten op een hoog vuur.
  6. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe.
  7. Laat het geheel ca. 3 minuten pruttelen.
  8. Strooi de fijngehakte koriander erover en serveer direct.

Kooktip: Lekker met witte rijst en seroendeng (kant-en-klaar kokosstrooisel).

Vistip: Vervang de makreelfilet door verse kabeljauw- of zalmfilet

Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse, fruitige witte wijn.

Bron: www.tijdvoorvis.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Roergebakken makreel met prei en paprika, roergebakken, makreel, prei, paprika, makreelfilets, makreelfilet, wok, wokrecept, wokgerecht, braadpan, boemboe, rijst, koriander, seroendeng, kabeljauw, zalm, zalmfilet, Alsace Sylvaner, vis, visrecept, visgerecht Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: