Spaanse gebakken gamba's met knoflook en uien

INGREDIENTEN

  • 24 gamba's (rauw)
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kleine uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels medium sherry
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie (of uit de diepvries van Darégal)

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de gamba's en dep ze droog.
  2. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes.
  3. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  4. Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin.
  5. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  6. Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 minuten op een hoog vuur.
  7. Schep ze uit de pan.
  8. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba's omscheppende in 3-4 minuten gaar.
  9. Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe.
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  11. Laat het geheel nog heel even doorwarmen en strooi de peterselie erover.
  12. Lekker met gekookte rijst met stukjes rode paprika erdoor en gestoofde courgette.

Bron : www.tijdvoorvis.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Spaanse gebakken gamba's met knoflook en uien, gamba, gambas, gamba's, knofllook, ui, vis, visgerecht, visrecept, sherry, olie, peterselie, courgette, spaans, spaanse gamba, keukenpapier Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: