Koud: haringtartaar met zongedroogde tomaatjes en lente-ui

INGREDIENTEN

  • 4 haringen
    Alternatief: gerookte zalm
  • 2 lente-uitjes
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • ½ eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de lente-uitjes en de tomaatjes zo fijn mogelijk.
  2. Hak de kappertjes grof.
  3. Meng de peterselie, lente-ui, zongedroogde tomaatjes en kappertjes.
  4. Roer er de mayonaise doorheen.
  5. Snijd de haringen in kleine blokjes en meng dit door het groentenmengsel.
  6. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  7. Zet in het midden van vier bordjes een ringvorm (doorsnede ca. 5-6 cm, een kopje kan ook).
  8. Schep de haringtartaar erin en druk dit goed aan.
  9. Verwijder de vorm voorzichtig.
  10. Serveer met sneetjes geroosterd meergranen brood en roomboter..

Bron : www.tijdvoorvis.nl


 

REACTIES :

Geschreven door Marianne Verhaege op 23/10/2007


Lekker haring-receptje, maar voor mij geen kappertjes.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Haringtartaar met tomaat en lente-ui, haring, haringtartaar, tartaar, lente, lenteuitjes, uitjes, ui, tomaten, kappertjes, groenten, vis, visrecept, visgerecht, meergranen brood, Pinot Gris d'Alsace Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: