Zeeduivel met zongedroogde tomaten en kappertjessaus

INGREDIENTEN

  • 600 gr zeeduivelfilet
  • 4 zongedroogde tomaten op olie
  • 2 eieren
  • 25 gr geraspte parmezaanse kaas
  • peper
  • 3 eetlepels bloem
  • 25 gr boter
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl koksroom
  • 1 eetlepel kappertjes

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de tomaten in stukjes.
  2. Klop de eieren los met de parmezaanse kaas en de peper.
  3. Spoel de zeeduivelfilet af onder koud water en dep de vis goed droog.
  4. Leg de filet tussen plasticfolie, druk de vis iets platter en haal vervolgens de filet eerst door de bloem en daarna door het eimengsel.
  5. Bak de zeeduivel in de hete boter goudbruin en gaar in 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte.
  6. Maak intussen de saus door de witte wijn en de room in te koken. Bind de saus eventueel met 1 eetlepel allesbinder.
  7. Schep de tomaten en kappertjes erdoor.
  8. Serveer de zeeduivelfilet met de saus eromheen.

Tip : Lekker met tagliatelle en broccoli.

Bron : www.tijdvoorvis.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Zeeduivel met zongedroogde tomaten en kappertjessaus, zeeduivel, lotte, lot, kappertjes, kappertjessaus, parmezaanse kaas, peper, boter, zeeduivelfilet, visfilet, witte wijn, bloem, tomaten Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: