Koolvis, gebakken met zoetzure tomatensaus

INGREDIENTEN

  • 600 gr koolvisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • ca. 4 eetlepels bloem
  • 25 gr boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gr kleine zoetzure zilveruitjes
  • 1½ dl curryketchup
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander of bieslook
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Pel en snipper de teentjes knoflook.
  2. Spoel de koolvisfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
  3. Bestrooi de visfilets vlak voordat u ze bakt met de bloem, wat zout en een snufje peper.
  4. Verhit de boter met de olijfolie in een ruime koekenpan.
  5. Bak de koolvisfilets in het hete vet bruin en gaar (ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken vis).
  6. Voeg de zilveruitjes en de knoflook toe en bak ze 1 minuut mee.
  7. Neem de stukken vis uit de pan en houd ze even warm.
  8. Voeg de curryketchup, 3 eetlepels water en de koriander of de bieslook aan de zilveruitjes in de pan toe en roer alles goed door elkaar.
  9. Schep de saus over de vis.

Lekker met maïskorrels en aardappelkroketjes.

Bron: www.tijdvoorvis.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Gebakken koolvis met zoetzure tomatensaus, koolvis, zoetzure saus, zoetzure tomatensaus, tomatensaus, olijfolie, koekenpan, bieslook, ziveruitjes, visrecept, visgerecht, vis, teentje knoflook Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: