Warm: soufflé met gerookte forel
INGREDIENTEN
- 150 gr gerookte forel
- 3 eieren
- 35 gr boter
- 25 gr bloem
- 1½ dl visbouillon
- 1 dl droge witte wijn
- cayennepeper
- 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
- (versgemalen) peper en zout
BEREIDINGSTIJD :
30 minuten
AANTAL PERSONEN :
4 personen
RUBRIEK :
Voorgerechten
JOUW BEOORDELING
Geef hier je beoordeling:
BEREIDING
- Snijd de vis in heel kleine stukjes.
- Verhit 25 gr boter in een pan, voeg de bloem toe en laat deze al roerend met ene garde 1 minuut zachtjes binden.
- Voeg geleidelijk en onder voordurend roeren de bouillon en de wijn toe en blijf roeren, tot de saus gebonden is.
- Voeg de stukjes vis toe en breng de saus op smaak met peper, zout en een beetje cayennepeper.
- Meng er eveneens de gehakte peterselie door.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Splits de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
- Roer van het vuur af de eierdooiers door de saus.
- Spatel vervolgens de stijfgeklopte eiwitten door de saus.
- Giet het soufflémengsel tot maximum 3/4de van een grote, ingeboterde ovenschotel.
- Plaats de schotel in de voorverwarmde oven en bak de soufflé gedurende ongeveer 25 minuten.
- Haal de soufflé uit de oven. Let hierbij op voor tocht.
- Scherm de soufflé af met een deksel bij het plaatsen ervan op tafel.
Tip: In plaats van gerookte forel kunnen er ook gerookte zalmsnippers of fijngehakte garnalen gebruikt worden.