Warm: soufflé met gerookte forel

INGREDIENTEN

  • 150 gr gerookte forel
  • 3 eieren
  • 35 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 1½ dl visbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • cayennepeper
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de vis in heel kleine stukjes.
  2. Verhit 25 gr boter in een pan, voeg de bloem toe en laat deze al roerend met ene garde 1 minuut zachtjes binden.
  3. Voeg geleidelijk en onder voordurend roeren de bouillon en de wijn toe en blijf roeren, tot de saus gebonden is.
  4. Voeg de stukjes vis toe en breng de saus op smaak met peper, zout en een beetje cayennepeper.
  5. Meng er eveneens de gehakte peterselie door.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Splits de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf. 
  8. Roer van het vuur af de eierdooiers door de saus.
  9. Spatel vervolgens de stijfgeklopte eiwitten door de saus.
  10. Giet het soufflémengsel tot maximum 3/4de van een grote, ingeboterde ovenschotel.
  11. Plaats de schotel in de voorverwarmde oven en bak de soufflé gedurende ongeveer 25 minuten.
  12. Haal de soufflé uit de oven. Let hierbij op voor tocht.
  13. Scherm de soufflé af met een deksel bij het plaatsen ervan op tafel. 

Tip: In plaats van gerookte forel kunnen er ook gerookte zalmsnippers of fijngehakte garnalen gebruikt worden.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
forel, souffle, gerookt, eieren, soufflé Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: