Aubergine met geitenkaas

INGREDIENTEN

  • 1 grote aubergine
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 125 gr rauwe ham
  • 200 gr verse geitenkaas
  • basilicum
  • peper

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de aubergine en snijd de boven en onderkant af.
  3. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van +/- 1 cm.
  4. Vet een bakplaat in met olijfolie en bak de plakken aubergine zachtjes aan beide zijden bruin in de oven of de grill.
  5. Ontvel de tomaten.
  6. Snijd de tomaten in plakken en ontpit ze.
  7. Als de aubergineplakken lichtbruin zijn, haal je ze even uit de oven.
  8. Bedek ze met de rauwe ham en met plakken tomaat, en zet ze weer in de oven of onder de grill.
  9. Als de tomaat een beetje gaar is geworden, leg er dan verse geitenkaas op.
  10. Als de kaas half gesmolten is, haal je het geheel uit de oven.
  11. Bestrooi met versgemalen peper en een paar blaadjes basilicum.

Tip : Serveer met rijst

Gepost door An


 

REACTIES :

Geschreven door r r op 06/6/2009


Dit receptje staat bij de vegetarische recepten, maar er wordt ham in gebruikt... Je kan de ham gewoon weglaten uiteraard, maar \'t staat wel in de verkeerde categorie want het recept op zich is niet vegetarisch.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Aubergine met geitenkaas, aubergine, aubergines, herfst, geitenkaas, geit, oven, kaas, tomaat, tomaten, versgemalen peper, basilicum, overgerecht, ovenrecept, vegetarisch, vegetarisme, vegetarisch gerecht, vegetarisch recept Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: