Kabeljauw in de oven

INGREDIENTEN

  • 4 moten kabeljauw
  • 4 sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 4 trostomaten
  • 1 glas witte wijn
  • 100 gr kruidenboter
  • 2 bosuitjes
  • 200 gr oude geraspte kaas
  • cayennepeper

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de sjalotjes in ringen
  3. Pers de knoflook en snijd de tomaten in plakjes.
  4. Plaat de kabeljauw in de met kruidenboter ingevette ovenschaal.
  5. Bestrijk de kabeljauw met de geperste knoflook.
  6. De vis met de knoflook bestrijken
  7. Voeg de sjalotjes, tomaten en uitjes toe.
  8. Voeg de witte wijn toe.
  9. Bestrooi het geheel met cayennepeper en daarna kaas.
  10. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven.

Gepost door Jonas


 

REACTIES :

Geschreven door Rogier van Besouw op 20/3/2009


handig als er bijstaat hoelang het visje moet inde oven; volgens andere recepten een minuut of 15



Geschreven door Valerie Voor Canvas op 28/1/2010


Sterrenchef Guy Van Cauteren stelde eerder deze week zijn kabeljauwgerecht voor in het programma \'In de keuken\' op Canvas. Het recept en de bijhorende videofragmenten van zijn \'Kabeljauwrug met mosterd, peterseliekruim, wit bier en preistoemp\' kan je op canvas.be/indekeuken bekijken. In de keuken is elke dinsdag om 20.40u te zien op Canvas.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
visgerecht, kabeljauw, oven Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: