Warm: kaaskroketten

INGREDIENTEN

  • 200 gr geraspte oude kaas 
  • blanke roux: 50 gr boter + 50 gr bloem 
  • wat extra bloem om te paneren
  • 4 dl melk
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout   
  • frituurolie

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot er een gladde bal ontstaat.
  2. Voeg de melk toe en laat tot een gladde (béchamel)saus binden.
  3. Voeg de kaas toe aan de saus en laat deze mee smelten.
  4. Splits de eieren, klop de dooiers los en klop ze, van het vuur af, snel door de saus.
  5. Breng op smaak met peterselie, peper en eventueel een beetje (selderij)zout.
  6. Giet de saus over in een diep bord, laat afkoelen en opstijven in de koelkast
  7. Klop de eiwitten los.
  8. Vorm met 2 lepels kroketten van het kaasmengsel en rol deze eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
  9. Zorg dat de paneerlaag volkomen gesloten is.
  10. Verhit de frituurolie tot 180° C en bak de kroketten goudbruin.
  11. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Op dezelfde manier (béchamel) kan men garnaalkroketten maken. De kaas wordt dan vervangen door grijze garnnalen.

Gepost door jessi


 

REACTIES :

Geschreven door daisy L. op 28/1/2008


doe een groentenbouillon bij de saus zodat het minder vettig wordt.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kaas geraspte kroketten garnaal Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: