Pasta met zalmfilet

INGREDIENTEN

  • 400 gr farfalle (strikjespasta)
  • 300 gr verse zalmfilet
  • 2 kleine sjalotten
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels gepelde tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dl visbouillon
  • 2 dl room
  • citroensap  
  • 40 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 2 el fijngesneden dille  
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de sjalotjes en snipper ze fijn.
  2. Was de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in kleine stukjes.
  3. Snijd de zalmfilet in repen.
  4. Kook de farfalle beetgaar volgens da aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend gezouten water. 
  5. Verhit de olijfolie in een pan en laat de sjalotjes en rode peper gedurende ongeveer 4 minuten hierin fruiten, voeg de zalm toe en laat deze een minuut meebakken.
  6. Voeg de visbouillon erbij en laat het mengsel 3 minuten zachtjes koken.
  7. Voeg de room en de gepelde tomaten toe en laat alles nog even koken tot de saus goed gebonden is.
  8. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  9. Voeg de dille toe en meng de saus direct door de uitgelekte pasta in een voorverwarmde schotel.
  10. Strooi de kaas erover en serveer met stokbrood.

Gepost door Ria


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
zalm, pasta, dille, rode peper Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: