Tomatensoep met balletjes

INGREDIENTEN

  • 5 tomaten
  • 70 gr tomatenpuree (klein blikje)
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 1 selderstengel
  • 2 wortelen
  • vetstof (olijfolie of boter)
  • 1 liter water, kippenfonds of blanke fonds (naar smaak)
  • kruidentuiltje: 2 laurierblaadjes en 2 takjes tijm samenbinden met keukentouw
  • peper en zout

balletjes:

  • 350 gr gemengd gehakt
  • 1,5 eetlepel paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken van 3 tot 4 cm.
  2. Laat in een kookpot de vetstof smelten en stoof de uien en look aan.
  3. Voeg de wortelen en de selder toe en laat de groenten gedurende 10 minuten goed gaar stoven onder een deksel.
  4. Snijd de tomaten in vieren, voeg ze samen met de tomatenpuree toe en laat het geheel sudderen op een zacht vuurtje.
  5. Voeg het kruidentuiltje toe en laat alles zachtjes stoven.
  6. Bevochtig de soep met water of bouillon.
  7. Laat de soep nu ongeveer 20 minuten op een zacht vuur trekken.
  8. Haal het kruidentuiltje eruit.
  9. Mix of zeef de soep (naar keuze) en kruid hem met peper en zout en voeg naar smaak een beetje suiker toe

Balletjes:

  1. Meng het gehakt met het paneermeel, het ei en een beetje peper en zout in een kom. Meng goed om een homogene massa te bekomen
  2. Rol er balletjes van en laat ze garen in de soep (+/- 5 à 8 minuten)

Gepost door linda


 

REACTIES :

Geschreven door luc luyckx op 10/12/2010


tomatensoep met balletjes



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
balletjes, tomaten, tomatensoep Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: